
Σύσκεψη για την εκτίμηση σεισμικής δραστηριότητας στην Άνω Μεσσηνία
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Άνω Μεσσηνία, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αλλά και υλικές ζημιές.
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Άνω Μεσσηνία, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αλλά και υλικές ζημιές.
Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθ.Λέκκας, ο γεωλόγος κ. Αθ.Γκανάς από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πολιτικός μηχανικός του ΟΑΣΠ κ. Κ.Παπαζάχος.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για επιμονή του φαινομένου με συνεχείς μικρούς σεισμούς που δικαιολογημένα δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους και ζήτησε την τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας, ενώ επισήμανε την ετοιμότητα της περιφέρειας καθώς και την ανάγκη για πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής.
Ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με πολλούς μικροσεισμούς γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου.
Ακόμη, συμφωνήθηκε οι καθηγητές να επισκεφθούν τα χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και για να τοποθετήσουν σεισμογράφους σε δύο σημεία του Δήμου Οιχαλίας για την παρακολούθηση του φαινομένου.
Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή προξένησαν σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια, τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη είναι πλέον ακατοίκητα.
Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο χωριό Κατσαρό, όπου ήδη 25 σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα. Συνολικά, στις αρχές του Δήμου Οιχαλίας έχουν απευθυνθεί περίπου 300 οικογένειες για έλεγχο των σπιτιών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Είναι «καλά» ή «κακά» τα γεράματα στην Κρήτη; Τι δείχνει έρευνα για την ζωή 178 ηλικιωμένων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ιστορική έξοδος των «κερασιών» στην Ευρώπη και πρωτάθλημα για την Αρσεναλ
- «Φταίει» το φυτοπλαγκτόν για την έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αθήνας; – Οι εξηγήσεις Κολυδά
- Premier League: Πρωταθλήτρια μετά από 22 χρόνια η Άρσεναλ (vid+pic)
- Μισέλ Ομπάμα: «Γνωρίζω πολλούς δισεκατομμυριούχους, δεν είναι ευτυχισμένοι» είπε η εκατομμυριούχος
- «Στη Φενέρμπαχτσε και την επόμενη σεζόν οι Χόρτον-Τάκερ και Μπιμπέροβιτς»
