Συμφωνία για κεντροδεξιά συμμαχική κυβέρνηση στη Λετονία
Κυβερνητικό συνασπισμό που παρακάμπτει το Κόμμα της Αρμονίας τα οποίο είναι φίλα προσκείμενο στη ρωσική μειονότητα και πλειοψηφεί στη Βουλή θα σχηματίσουν τρία κεντροδεξιά κόμματα στη Λετονία. Πρωθυπουργός θα παραμείνει ο απερχόμενος Βάλντις Ντομπρόβσκι.
Κυβερνητικό συνασπισμό που παρακάμπτει το ισχυρό κόμμα τα οποία είναι φίλα προσκείμενο στη ρωσική μειονότητα θα σχηματίσουν τρία κεντροδεξιά κόμματα στη Λετονία, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Πρωθυπουργός θα παραμείνει ο απερχόμενος Βάλντις Ντομπρόβσκι, το Κόμμα της Ενότητας του οποίου συμμετέχει στον συνασπισμό μαζί με το Κόμμα της Μεταρρύθμισης και το Εθνικό Μέτωπο.
Ο συνασπισμός πρακτικά εκμηδενίζει τις ελπίδες του φιλορωσικού κόμματος, του Κόμματος της Αρμονίας, να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε κυβέρνηση παρά το ότι έχει τη σχετική πλειοψηφία στο νέο Κοινοβούλιο με 31 έδρες.
Ο Βάλντις Ζάτλερς αποφάσισε να ζητήσει τον Ιούλιο τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, γεγονός που οδήγησε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Αρμονίας πήρε το 28,5% των ψήφων και το Κόμμα της Μεταρρύθμισης 20,8%.
Το Κέντρο Αρμονίας προεκλογικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια από τα μέτρα της απερχόμενης κεντροδεξιάς κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις περικοπές μισθών και τις μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στο ευρώ. Ζήτησε δε να καθυστερήσει η ένταξη στο ευρωπαϊκό νόμισμα (προγραμματίζεται για το 2014) και να επαναδιαπραγματευτούν οι όροι της βοήθειας των 7,5 δισ. ευρώ που πήρε η χώρα το 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442