Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωρά η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Συνάντηση για τη συγχώνευση

Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alpha και Eurobank Δ.Μαντζούνη και Ν.Νανόπουλο αντίστοιχα θα έχει την Τρίτη το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο τη συγχώνευση των τραπεζών.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει η ΟΤΟΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς που υπάρχουν στις δύο τράπεζες και αφορούν όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος της συγχώνευσης (επιχειρηματική, οικονομική, κοινωνική, εργασιακή).

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, θα θέσει τις δικές της πάγιες απόψεις που αφορούν στην ανάγκη κατάρτισης ενός επιχειρηματικού και κοινωνικού σχεδιασμού, ο οποίος πρέπει να απαντά στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος στις σημερινές συνθήκες, καθώς και στα οφέλη που είναι απαραίτητο να προκύψουν για τις τράπεζες, την οικονομία, την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Κυρίαρχη προϋπόθεση για τη στήριξη του εγχειρήματος από την ΟΤΟΕ και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες (ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες παραμέτρους, που είναι απαραίτητες) αποτελεί η προστασία της απασχόλησης και η αξιοποίηση των εργαζομένων στα πλαίσια ενός κοινωνικού σχεδίου, που είναι απαραίτητο να υπάρξει μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ