Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» νησάκι του Ειρηνικού, λόγω έλλειψης νερού
Το μικρό νησιωτικό κράτος Τουβαλού στον Ειρηνικό Ωκεανό κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού. Βοήθεια στέλνει η Νέα Ζηλανδία, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός Τουβαλού προειδοποιεί τους κατοίκους να μην πίνουν νερό από πηγάδια. Η έλλειψη νερού είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ξηρασίας.
Το μικρό νησιωτικό κράτος Τουβαλού στον Ειρηνικό Ωκεανό κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού.
Η έλλειψη αυτή έχει επηρεάσει την πρωτεύουσα, Φουναφούτι και ορισμένα άλλα μικρά νησάκια στην περιοχή.
Η Νέα Ζηλανδία έστειλε αεροσκάφος, με προμήθειες σε νερό και δύο συστήματα αφαλάτωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου θα παραμείνουν στο Τουβαλού για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι ανάγκες.
Ο Ερυθρός Σταυρός του Τουβαλού δήλωσε ότι σε ορισμένες περιοχές θα εξαντληθεί την Τρίτη το νερό, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην πίνουν νερό από πηγάδια, λέγοντας ότι «δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση».
«Ορισμένα ζώα πέθαναν πρόσφατα και πιστεύουμε ότι είναι από το νερό που βρίσκεται στο υπέδαφος» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Τουβαλού, Τατάουα Πέφε.
Η έλλειψη νερού είναι αποτέλεσμα των ελάχιστων βροχών που έχει συναντήσει το νησί τους τελευταίους μήνες. Μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η ξηρασία θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.
Το Τουβαλού είναι ένα από τα μικρότερα κράτη στον κόσμο, με πληθυσμό 11.000 ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442