Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Στρατό… στο Μεξικό κατά των «ναρκο-καρτέλ» θα έστελνε υποψήφιος για το Λευκό Οίκο

Στρατό… στο Μεξικό κατά των «ναρκο-καρτέλ» θα έστελνε υποψήφιος για το Λευκό Οίκο

Μέχρι και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «επιστράτευσε» ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι στον αγώνα του να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δεσμευόμενος πως είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ακόμη και τον στρατό των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών. Η πρόταση, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στο Μεξικό, είναι η δεύτερη γκάφα του υποψηφίου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, έπειτα από άστοχη απάντησή του σε ερώτημα για το Αφγανιστάν.

Μέχρι και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «επιστράτευσε» ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι στον αγώνα του να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δεσμευόμενος πως είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ακόμη και τον στρατό των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών.

O Πέρι ανέφερε πως θα συνεργαζόταν, από το Λευκό Οίκο, με το Μεξικό για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με τον ίδιο τρόπο που η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με την Κολομβία για την αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών -όπου στελέχη του Αμερικανικού στρατού εμπλέκονται στην εκπαίδευση των κολομβιανών δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταφέραμε να σταματήσουμε τα καρτέλ στην κολομβία με συντονισμένες προσπάθειες» υποστήριξε ο Πέρι σε ομιλία του στο Νιού Χάμσαϊρ, σημειώνοντας πως «ίσως χρειαστεί η βοήθεια του στρατού μας».

Το Μεξικό λαμβάνει οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων ναρκωτικών, τα οποία διοχευτεύουν την «παραγωγή» τους βόρεια των συνόρων, αλλά αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού στην επικράτειά του.

Η πρόταση του Πέρι, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στο Μεξικό, είναι η δεύτερη γκάφα του υποψηφίου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, έπειτα από άστοχη απάντησή του σε ερώτημα για το Αφγανιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο