Δεκάδες Βραζιλιάνοι στο νοσοκομείο με δαγκώματα πιράνχας
Ο υπερπληθυσμός των πιράνχας σε μια πολιτεία της βορειοανατολικής Βραζιλίας δείχνει να έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Τουλάχιστον 100 κολυμβητές στα ποτάμια και τις λίμνες της περιοχής κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν δαγκώθηκαν από τα αιμοδιψή ψάρια.
Ο υπερπληθυσμός των πιράνχας σε μια πολιτεία της βορειοανατολικής Βραζιλίας δείχνει να έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Τουλάχιστον 100 κολυμβητές στα ποτάμια και τις λίμνες της περιοχής κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν δαγκώθηκαν από τα αιμοδιψή ψάρια.
«Δεδομένου ότι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές, τα πιράνχας έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε ανθρώπους στις παραλίες» δήλωσε ο Ρομίλντο Μάφρα, αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας στην πολιτεία του Πιάουι.
Τα περισσότερα θύματα δέχτηκαν δαγκώματα στους αστράγαλους και τα δάχτυλα των ποδιών και κανένα δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την όρεξη των πιράνχας, η περιβαλλοντική υπηρεσία του Πιάουι έχει εισάγει στα νερά της περιοχής ένα άλλο ψάρι, την ήμερη τιλάπια.
Τουλάχιστον 30 διαφορετικά είδη πιράνχας ζουν στα γλυκά νερά της Νοτίου Αμερικής.
Σε αντίθεση με το μύθο που τα περιβάλλει, σχεδόν όλα τα είδη είναι παμφάγα και συχνά τρέφονται με σπόρους.
Είναι επίσης παραδοσιακό φαγητό των κατοίκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό προτελευταίο επεισόδιο στο MEGA
- Φάμελλος: Είστε είτε εκβιαζόμενοι είτε διαπλεκόμενοι – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνένοχοι στο μπάζωμα
- Δονούσα: Το ελληνικό νησί που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αυθεντικούς προορισμούς για το καλοκαίρι
- Αλαλούμ με τα εισιτήρια για το Final Four και κίνδυνος καθυστέρησης έναρξης του αγώνα Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε
- Δρομολογείται νέο Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Μεσολόγγι
- Τι είναι και τι θέλει η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με αρχηγό τη Μαρία Καρυστιανού
- Κρήτη: Τρόμος για 22χρονη – «Θα σε πυροβολήσω πέντε φορές»
- Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Η σχέση της με τον Δάνη Κατρανίδη και οι λόγοι που δεν έκαναν παιδί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442