
Μπλακάουτ παρέλυσε για ώρες τη πρωτεύουσα της Χιλής
Εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε μεγάλο μέρος της Χιλής αργά το Σάββατο με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της χώρας στα κεντρικά, μεταξύ τους και η πρωτεύουσα Σαντιάγο, να παραμείνουν για ώρα στο σκοτάδι.
Εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε μεγάλο μέρος της Χιλής αργά το Σάββατο με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της χώρας στα κεντρικά, μεταξύ τους και η πρωτεύουσα Σαντιάγο, να να παραμείνουν για ώρα στο σκοτάδι.
Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε ποσοστό 90% μέσα σε δύο με τρεις ώρες από τη διακοπή ανέφερε η κυβέρνηση.
Πάντως η ηλεκτροδότηση συνεχιζόταν κανονικά σε τμήματα της περιοχής με τα ορυχεία χαλκού στη βόρεια Χιλή. Σε ορυχεία σε περιοχές στα κεντρικά σταμάτησε η παραγωγή όπως ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτριες εταιρείες.
Τα αιτία της διακοπής δεν έχει γίνει γνωστά αν και ο υπουργός Ενέργειας μίλησε για δυσλειτουργία στους υπολογιστές ελέγχου του δικτύου.
Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2010, το δίκτυο ηλεκτρισμού της Χιλής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επενδύσεις στις υποδομές.
Το συμβάν ενδέχεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιέσεις που αντιμετωπίζει ο συντηρητικός πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, εκτιμά το Reuters. Στη χώρα εδώ και εβδομάδες συνεχίζονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις που συχνά παίρνουν βίαιη τροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]



