
Υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας έθεσε νεαρή γυναίκα με ισλαμική μαντήλα
Ενώ τα γαλλικά δικαστήρια ανακοίνωναν την Πέμπτη τα πρώτα πρόστιμα σε γυναίκες που εμφανίστηκαν δημοσίως με ισλαμική μαντήλα παραβλέποντας το νόμο, η 32χρονη Κενζά Ντριντέ που φορά νικάμπ -τη μαντήλα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια- από 13 ετών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Ενώ τα γαλλικά δικαστήρια ανακοίνωναν την Πέμπτη τα πρώτα πρόστιμα σε γυναίκες που εμφανίστηκαν δημοσίως με ισλαμική μαντήλα παραβλέποντας το νόμο, η 32χρονη Κενζά Ντριντέ που φορά νικάμπ -τη μαντήλα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια- από 13 ετών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Η γαλλική εφημερίδα Figaro χαρακτηρίζει της υποψηφιότητα πρόκληση. Η Ντριντέ, που έχει καταγωγή από το Μαρόκο και ζει στην Αβινιόν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο δημοτικό διαμέρισμα Μο, στα περίχωρα του Παρισιού.
Η Ντριντέ είναι γνωστό πρόσωπο στη γαλλική κοινωνία από τις συχνές εμφανίσεις της στα media, όπου εκφράζει τη διαφωνία της στο νόμο που απαγορεύει την ισλαμική μαντήλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους. Επίσης, είναι η μόνη γυναίκα που έχει εμφανιστεί με τη νικάμπ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2009 για να υπερασπιστεί τις θέσεις της.
Ο τόπος και ο χρόνος έναρξης της καμπάνιας της δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να της απαγορευθεί η εμφάνιση σε δημόσιους χώρους με τη νικάμπ. Η απαγόρευση της νικάμπ σε δημόσιους χώρους παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, υποστηρίζει εκπρόσωπός της και προσθέτει: «Η ελευθερία στους δημόσιους χώρους είναι ιερή».
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη γαλλικό δικαστήριο επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα για την χρήση ισλαμικής μαντίλας σε δημόσιο χώρο. Δύο Γαλλίδες μουσουλμάνες που φορούσαν νικάμπ καταδικάστηκαν σε πρόστιμα 120 και 80 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί το πετρέλαιο δεν έφτασε τα 200 δολάρια
- Θεομηνία χτύπησε τη Δράμα – Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κολώνες – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
- Κλοπ: «Επιστρέφω στο Βερολίνο για να υπογράψω στην Εθνική Γερμανίας»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιμένει η κυβέρνηση στις αιχμές στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να βγουν λάδι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 21 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


