
Πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά επιστρέφει ο χρυσός
Πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά επέστρεψε ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.
Πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά επέστρεψε ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 0,60% στα 1.814,82 δολάρια η ουγγιά. Στις 6 Σεπτεμβρίου είχε εκτοξευθεί στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.921,15 δολαρίων.
Στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, η τιμή αυξήθηκε έως 0,4% στα 1.815,40 δολάρια.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, υπάρχει ισχυρή στήριξη στα επίπεδα των 1.750 δολαρίων και η υποχώρηση κατά 100 με 200 δολάρια από τα υψηλά αποτελεί ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις.
Άλλωστε, πολλοί προβλέπουν ότι στο επόμενο κύμα αρνητικών ειδήσεων, κυρίως από την Ευρωζώνη με επίκεντρο την Ελλάδα, οι τιμές θα σκαρφαλώσουν ξανά στα υψηλά και ενδέχεται ακόμα και να τα ξεπεράσουν.
Από τις αρχές του έτους ο χρυσός σημειώνει κέρδη 25%.
Σε πρόσφατη έρευνα του Bloomberg, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι κατά μέσο όρο ο χρυσός θα ξεπεράσει εφέτος τα 2.000 δολάρια η ουγγιά και το 2012 θα προσεγγίσει τα 2.268 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής αθλητική συνεργασία του Δήμου Πειραιά
- Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ για τη συμπεριφορά υπουργού στους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla
- Ποινή φυλάκισης σε 69χρονο που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν να τον βοηθήσουν
- Ολυμπιακός: Στο ξενοδοχείο η αποστολή των «ερυθρόλευκων»
- Αθηνών – Λαμίας: Καραμπόλα 7 οχημάτων στο ύψος της εξόδου για Λυκόβρυση
- Έμπολα: Στη Γερμανία ο Αμερικανός γιατρός που προσβλήθηκε στον Κονγκό, αφότου χειρούργησε ασθενή