Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό. Η πρώτη συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι σε άμεση συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Αφορμή της εν λόγω καμπάνιας αποτελεί η ύπαρξη βίας μεταξύ παιδιών –νέων μιας και είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί όλους όσοι ασχολούνται με το χώρο της πρόνοιας και της παιδικής προστασίας. Αν και δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο, ο σχολικός εκφοβισμός, ή “bullying” κατά την διεθνή ορολογία, παίρνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις καθώς πέρα από το σχολικό περιβάλλον μπορεί να παρατηρηθεί σε κάθε χώρο παιδικών ή εφηβικών συναναστροφών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», κόντρα στους καιρούς δε διστάζει να αναδείξει το φαινόμενο, αναλαμβάνοντας το συντονισμό της εν λόγω έρευνας, η οποία αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας.

Με βασικό όπλο τις απόψεις 18.000 μαθητών που θα μετάσχουν στην έρευνα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει τις βάσεις και μιλά ανοιχτά τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες.

Με την ευρωπαϊκή αυτή καμπάνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και στη δημιουργία κώδικα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η επίσημη έναρξη της έρευνας ορίζεται για τον Ιανουάριο του 2012 και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και με τις αντίστοιχες αρχές των προαναφερθέντων χωρών, με απώτερο στόχο τον Ιούνιο του ίδιου έτους την παρουσίαση της τελικής έκθεσης και την υλοποίηση των επόμενων βημάτων, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

  • δημιουργία οπτικοαουστικού υλικού με ουσιαστική αποτύπωση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού – bullying ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο και
  • πραγματοποίηση ταυτόχρονης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και στις 6 συνεργαζόμενες χώρες με κορύφωση μια Ευρωπαϊκή Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό

Με την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φανερώνει στους δύσκολους αυτούς καιρούς και μια δεύτερη Ελλάδα αξιόπιστη, αποτελεσματική, που απολαμβάνει την πλήρη εκτίμηση των ανώτατων Ευρωπαϊκών οργάνων και που δίνει κάθε διαθέσιμη ικμάδα για την προστασία των παιδιών.

health.in.gr

inSports

Γιαννακόπουλος σε Καρυπίδη: «Μου πρότεινες να στήσουμε παιχνίδι»

Αποκάλυψη-σοκ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Θόδωρο Καρυπίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024