
Ενημέρωση της Βουλής από την ΕΛΣΤΑΤ για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) θα προχωρήσει αύριο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδ. Γεωργίου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% του ΑΕΠ από την ανορθόδοξη εισαγωγή 151 ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως. Ακόμη, θα εξετασθεί η μεθοδολογία κατάρτισης του Μητρώου των Φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως προκειμένου να καταδειχτεί εάν η λίστα της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ για τους οργανισμούς που θα υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το επόμενο διάστημα είναι σωστή ή όχι.
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) θα προχωρήσει αύριο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδ. Γεωργίου.
Στο επίκεντρο της συνεδριάσεως αναμένεται να βρεθούν οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% του ΑΕΠ από την ανορθόδοξη εισαγωγή 151 ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως.
Ακόμη, θα εξετασθεί η μεθοδολογία καταρτίσεως του Μητρώου των Φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως προκειμένου να καταδειχτεί εάν η λίστα της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ για τους οργανισμούς που θα υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το επόμενο διάστημα είναι σωστή ή όχι.
Σημειώνεται πως ήδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ότι η όλη διαδικασία καταγραφής των φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο σε συνεργασία με τη Eurostat.
Σημειώνεται πως ήδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ότι η όλη διαδικασία καταγραφής των φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο σε συνεργασία με τη Eurostat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442