
Ενημέρωση της Βουλής από την ΕΛΣΤΑΤ για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) θα προχωρήσει αύριο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδ. Γεωργίου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% του ΑΕΠ από την ανορθόδοξη εισαγωγή 151 ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως. Ακόμη, θα εξετασθεί η μεθοδολογία κατάρτισης του Μητρώου των Φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως προκειμένου να καταδειχτεί εάν η λίστα της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ για τους οργανισμούς που θα υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το επόμενο διάστημα είναι σωστή ή όχι.
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) θα προχωρήσει αύριο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδ. Γεωργίου.
Στο επίκεντρο της συνεδριάσεως αναμένεται να βρεθούν οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% του ΑΕΠ από την ανορθόδοξη εισαγωγή 151 ΔΕΚΟ στους φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως.
Ακόμη, θα εξετασθεί η μεθοδολογία καταρτίσεως του Μητρώου των Φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως προκειμένου να καταδειχτεί εάν η λίστα της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ για τους οργανισμούς που θα υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το επόμενο διάστημα είναι σωστή ή όχι.
Σημειώνεται πως ήδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ότι η όλη διαδικασία καταγραφής των φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο σε συνεργασία με τη Eurostat.
Σημειώνεται πως ήδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ότι η όλη διαδικασία καταγραφής των φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο σε συνεργασία με τη Eurostat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442