Οι φονικές πλημμύρες ματαίωσαν την επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι ματαίωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν της νότιες περιοχές της χώρας, οδηγώντας στο θάνατο περισσότερους από 230 ανθρώπους.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι ματαίωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν της νότιες περιοχές της χώρας, οδηγώντας στο θάνατο περισσότερους από 230 ανθρώπους.
Η πακιστανική ηγεσία δέχτηκε σφοδρά πυρά για παραμέληση των θυμάτων των πλημμυρών της περασμένης χρονιάς και φέτος δέχεται επίσης έντονες επικρίσεις για την αργή αντίδρασή της στην αντιμετώπιση της καταστροφής.
«Ο πρωθυπουργός ματαίωσε την επίσκεψή του εξαιτίας των πλημμυρών και το Πακιστάν θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Γκιλάνι.
«Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και θα έχει την εποπτεία των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους πληγέντες» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φετινές πλημμύρες, 1,2 εκατομμύρια σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές και τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης έχουν πλημμυρίσει.
Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς, 800.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι μετά τις περυσινές πλημμύρες, ενώ οι οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν για τον κίνδυνο εκδήλωσης θανατηφόρων ασθενειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής

