«Πλήγμα» στον Νικολά Σαρκοζί εν όψει των προεδρικών εκλογών ετοίμαζε η Αλ Κάιντα
Εντολή στα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν απαγάγει Γάλλους να τους χρησιμοποιήσουν, σκοτώνοντάς τους, για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και συγκεκριμένα την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, είχε δώσει ο Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info.
Εντολή στα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν απαγάγει Γάλλους να τους χρησιμοποιήσουν, σκοτώνοντάς τους, για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και συγκεκριμένα την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, είχε δώσει ο Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info.
Ο σταθμός αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στείλει γραπτές εντολές σε μέλη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), για το πώς να χειριστούν μια ομάδα ομήρων, περιλαμβανομένων πέντε Γάλλων που είχαν απαγάγει στο Νίγηρα το 2009.
Τέσσερις από τους πέντε Γάλλους, που είχαν απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζουν να είναι όμηροι της ΑΚΙΜ, αφού η Γαλλία αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή τους.
Σε ένα από τα τελευταία του ηχητικά μηνύματα, τον Ιανουάριο, ο Μπιν Λάντεν είχε καταφερθεί ειδικά εναντίον της Γαλλίας, λέγοντας ότι οι απαγωγές Γάλλων είναι δικαιολογημένες, δεδομένης αυτής που είχε αποκαλέσει κακομεταχείριση του μουσουλμανικού της πληθυσμού.
Οι απαγωγές και το μήνυμα του Μπιν Λάντεν είχαν θέσει τις γαλλικές αρχές σε συναγερμό για ενδεχόμενη επίθεση, ακόμα περισσότερο αφού η χώρα ενέκρινε ένα νόμο που απαγορεύει την μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και στην Ουάσινγκτον, η γαλλική αστυνομία λέει πως έχει συλλάβει 914 υπόπτους ως τρομοκράτες έκτοτε. Εξ αυτών έχουν καταδικαστεί 224, ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται πως απέτρεψε να προχωρήσουν δύο σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.
Κατά τον επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας, Φρεντερίκ Πεσνάρ, «εξαρθρώνονται, κάθε χρόνο, δύο ως τρεις οργανώσεις που είναι πιθανό να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της χώρας». Σε δηλώσεις του στο France Info, πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 37 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία το 2011.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός, που επικαλείται τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει πως οι πληροφορίες προήλθαν από ντοκουμέντα τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε τον Μάιο σε επιδρομή ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες, προσθέτει, διαβιβάστηκαν από τη CIA στη DCRI, τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις.
Το περιοδικό Paris Match αναφέρει και αυτό ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στο στόχαστρό του τη Γαλλία, ωστόσο αναφέρει πως σχεδίαζε επιθέσεις στο έδαφός της.
Η κεντρική διεύθυνση αντικατασκοπείας (DCRI) και η κεντρική διεύθυνση κατασκοπείας (DGSE) της Γαλλίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις πληροφορίες αυτές.
Μερικές ημέρες μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο επικεφαλής της DCRI, Μπερνάρ Σκαρσινί, είχε πει πως η Γαλλία παραμένει «ο υπ’ αριθμόν δύο στόχος της αλ Κάιντα», μετά τις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Λούκας Γιώρκας: Η πρεμιέρα με φίλους σε μουσική σκηνή του Πειραιά
- Αλέξανδρος Γκιννής: Όταν η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας δεν σέβεται τους αθλητές της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η πρώτη δήλωση του βασιλιά Καρόλου για τη σύλληψη του αδελφού του Άντριου
- Σαρακοστιανά: Οδηγίες του ΕΦΕΤ για σωστή προετοιμασία και αποθήκευση εν όψει Καθαράς Δευτέρας
- Συμφωνία Λονδίνου: Ο τραχύς δρόμος της πραγματικότητος
- Φωτογραφίες κομμουνιστών από την Καισαριανή: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης προτείνει η Ελληνική Ένωση Ιστορικών
- H σκιά της Σελήνης σκοτεινιάζει την Ανταρκτική σε θεαματικά βίντεο έκλειψης από δορυφόρους
- NCAA: Τέλος από τους Οκλαχόμα Στέιτ ο Μαντζούκας λόγω προβλήματος υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442