Αποκλειστικά από τα καταστήματα του δικτύου της Wind λανσάρεται στην ελληνική αγορά το εξαιρετικά προσιτό «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της ZTE. Μετά από ένα μήνα στα καταστήματα του δικτύου, η συσκευή θα κυκλοφορεί και σε άλλα καταστήματα.

To ΖΤΕ Carl έχει σχετικά μικρή οθόνη 2,8 ιντσών, τεχνολογίας resistive σε αντίθεση με την τεχνολογία capacitive, δημοφιλή επιλογή των σημαντικά ακριβότερων smartphone. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η οθόνη είναι μεν αφής, ωστόσο η ανταπόκριση στο άγγιγμά σας εξαρτάται από την πίεση που ασκείται. Από την άλλη, οι οθόνες αυτής της τεχνολογίας μπορούν να αποδειχτούν ακριβείς, αν σκεφτεί κανείς ότι ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε -μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό για να κάνετε (με ακρίβεια) τις επιλογές σας.

H συσκευή βασίζεται στην έκδοση 2.2 του λειτουργικού συστήματος Android, υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi και έχει GPS για πλοήγηση ή υπηρεσίες θέσης, κάμερα στα 2Mpixel, δέχεται κάρτα μνήμης microSD και έχει στάνταρτ υποδοχή για ακουστικά 3,5 χιλιοστών.

Η τιμή της συσκευής αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 100 ευρώ –και εμείς την διευκρίνιση από την Wind ώστε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς.

Ενημέρωση: Η Wind μας ενημέρωσε ότι το ZTE Carl θα πωλείται στα 99 ευρώ και θα επιδοτείται πλήρως στο πρόγραμμα Wind to All με πάγιο 40 ευρώ το μήνα που περιλαμβάνει 200 λεπτά εθνικές κλήσεις, 60 μηνύματα και 350ΜΒ κίνηση στο Ίντερνετ (με το ZTE Carl θα τα χρειαστείτε). Δείτε επίσης ποιές άλλες συσκευές επιδοτεί στο ίδιο πρόγραμμα η Wind.

In.gr Τεχνολογία