Στο ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου το πρώτο «πακέτο» αποκρατικοποιήσεων
Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μεταφέρθηκε την Τετάρτη το πρώτο προς ιδιωτικοποίηση «πακέτο» δημόσιας περιουσίας. Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, μετά την εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Ταμείο μεταφέρθηκαν: η επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ και οι νέες άδειες του, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, η νέα παραχώρηση των συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, το 55% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ και η πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.
Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μεταφέρθηκε την Τετάρτη το πρώτο προς ιδιωτικοποίηση «πακέτο» δημόσιας περιουσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, μετά από τη χθεσινή εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Ταμείο μεταφέρθηκαν: η επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ, οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ (τυχερά παιχνίδια), το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (επέκταση χρόνου παραχώρησης), η νέα παραχώρηση των συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, το 55% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ και η πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανανοικιαστούν (sale and lease back) με δημοσιονομικό όφελος.
Όπως ανέφερε, μετά το υπουργικό συμβούλιο χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το ίδιο θα συμβαίνει, με πολύ γρήγορο ρυθμό, για όσα προγράμματα «ωριμάζουν» ή για όσα πρέπει να τα «ωριμάσει» το Ταμείο.
Με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, πρέπει να εισπραχθούν 5 δισ. ευρώ εντός του 2011 και συνολικά 28 δισ. ευρώ έως το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απίστευτο και όμως αληθινό: Ούτε ένα τάιμ άουτ δεν πήρε ο Μαρτίνεθ στο Game 5
- Άμλετ (machine) των Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – Χάινερ Μύλλερ: Επιπλέον παραστάσεις έως τις 2/6
- Aγορά εργασίας: Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αναξιοποίητο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- «Τυφώνας σε μπουκάλι» ή αλλιώς η «Γαλάζια Πατρίδα» με όρους πολιτικής σκοπιμότητας
- Ηλιούπολη: Ανείπωτη θλίψη και για τη δεύτερη 17χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της
- Τα μέτωπα της Ryanair από την Ελλάδα μέχρι τη Γερμανία
- Πόσα βήματα την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα;
- Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και γιατί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442