
Αναπόφευκτη η συγχώνευση για να μείνουν ιδιωτικές οι τράπεζες, λέει ο Γ. Κωστόπουλος
Ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος χαρακτηρίζει τη συγχώνευση με την Eurobank ο πρόεδρος της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Ο κ. Κωστόπουλος θεωρεί αδύνατη την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η οικονομία, αν δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο, βρίσκεται κοντά στο τέλος του καθοδικού κύκλου.
Ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος χαρακτηρίζει τη συγχώνευση με την Eurobank ο πρόεδρος της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Κωστόπουλος τονίζει η επένδυση 500 εκατ. ευρώ του Κατάρ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα τράπεζα και επισημαίνει ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία για νέες επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Alpha και του νέου υπό συγχώνευση σχήματος υπό τον τίτλο AlphaEurobank λέει ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα κρατικοποίησης των δύο τραπεζών, ενώ προβλέπει συγχωνεύσεις και σε άλλες τράπεζες.
Αναφερόμενος στην οικονομία, σημειώνει ότι θεωρεί αδύνατη την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η οικονομία, αν δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο, βρίσκεται κοντά στο τέλος του καθοδικού κύκλου.
Ο κ. Κωστόπουλος βλέπει την κρίση ως μία ευκαιρία να μπει η πραγματική οικονομία σε νέες, ρεαλιστικές, βάσεις, αισιοδοξώντας ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκαίνια για τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 – Δείτε Live
- Νεκρή νεαρή γυναίκα στην Άνω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
- ΚΚΕ: Ενώ για τις λαϊκές ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», ο λαός καλείται να ματώσει ξανά για εξοπλισμούς
- Με τρεις μεταγραφές η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου
- Ο Τραμπ «κοντά» στην απόφαση για «μαζική επίθεση» στο Ιράν – Μάλλον χωρίς το Ισραήλ
- «Νευρίασαν που δεν ήμουν γυμνή»: Η Λίνα Χίντι για το τοξικό κοινό του Game of Thrones
