
Τηλεπαιχνίδι που… διώχνει το νικητή από τη χώρα κάνει πρεμιέρα στην Ολλανδία
Ένα τηλεπαιχνίδι που σίγουρα θα συζητηθεί, αφού ο νικητής για να πάρει τα χρήματα πρέπει να φύγει από τη χώρα, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη, στην ολλανδική τηλεόραση. Τίτλος είναι «Μακριά από την Ολλανδία» και οι παίκτες ηλικίας από 15-24 ετών είναι άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο, δεν τους έχει χορηγηθεί και περιμένουν την απέλασή τους. Ο παρουσιαστής τους κάνει ερωτήσεις σχετικά με την Ολλανδία και ο νικητής φεύγει με προορισμό τη χώρα προέλευσής του, έχοντας στις βαλίτσες του ως έπαθλο 4.000 ευρώ.
Ένα τηλεπαιχνίδι που σίγουρα θα συζητηθεί, αφού έχει θέμα τις… απελάσεις, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη, στο ολλανδικό δίκτυο VPRO.
Τίτλος της εκπομπής είναι «Μακριά από την Ολλανδία» και οι παίκτες ηλικίας από 15-24 ετών είναι άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο, δεν τους έχει χορηγηθεί και περιμένουν την απέλασή τους.
Ο παρουσιαστής τους κάνει ερωτήσεις για την ιστορία, τους θεσμούς, τη γλώσσα, τη μοναρχία και τον πολιτισμό της Ολλανδίας.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο νικητής θα φύγει με 4.000 ευρώ. Βασική προϋπόθεση όμως για να λάβει το χρηματικό ποσό είναι να επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του.
Οι συμμετέχοντες, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μυστική μέχρι να εμφανιστούν στην οθόνη είναι φοιτητές που σε μερικές περιπτώσεις ζουν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια και σπουδάζουν.
«Όλοι είναι νέοι που δεν ενδιαφέρουν την Ολλανδία» υπογραμμίζει ειρωνικά η παραγωγή. «Με την εκπομπή αυτή επιδιώκουμε να μας αμφισβητήσουν» εξήγησε ο Φρανκ Βίρινγκ, αρχισυντάκτης του VPRO, παραδεχόμενος ότι η εκπομπή του κινείται «στα όρια της ασέβειας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πλήξαμε» το Ιράν αφού δέχτηκαν επίθεση 3 αντιτορπιλικά μας στα Στενά του Ορμούζ, λένε οι ΗΠΑ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αναμεσά τους παιδιά και πλήρωμα ασθενοφόρου
- Conference League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
- Κερατσίνι: Ανδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενώ τον «προσέγγιζαν» αστυνομικοί
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Γκρίνιες, εμφύλιοι, αλληλοκαρφώματα
