Να συνεχίσουν την «αντίσταση» καλεί ο Καντάφι τους υποστηρικτές του σε νέο μήνυμα
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», εκτιμώντας ότι εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι. Αν και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται, το ηχογραφημένο μήνυμα του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai. Παράλληλα, και ενώ «τρέχει» το τελεσίγραφο των εξεγερμένων, συνεχίζονται οι ειδήσεις για αυτομολήσεις στελεχών του κανταφικού καθεστώτος: Oι αντικαθεστωτικοί αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη έχουν διαφύγει στην Αλγερία και την Αίγυπτο, ενώ ο τέως πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Καντάφι δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο πως στέκεται στο πλευρό όσων αντιμάχονται τον Λίβυο συνταγματάρχη.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», εκτιμώντας ότι εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι. Αν και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται, το ηχογραφημένο μήνυμα του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai.
«Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης,
σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το δορυφορικό κανάλι Arrai που εδρεύει στη Συρία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι το πλήρες ηχητικό μήνυμα θα μεταδοθεί αργότερα.
«Ας υπάρξει μια διαρκής μάχη και ας καταπιούν οι φλόγες τη Λιβύη» είπε.
«Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Συμμαχίας της επιθετικότητας (σ.σ. αναφέρεται στο ΝΑΤΟ) και των πρακτόρων της (οι εξεγερμένοι)» φέρεται να δήλωσε ο Μ.Καντάφι.
«Δεν θα παραδοθούμε. Δεν είμαστε γυναίκες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε.
Ανώτεροι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι δυτικών χωρών είναι βέβαιοι πως ο Καντάφι βρίσκεται ακόμα στη Λιβύη και ότι δεν σκοπεύει να μεταβεί στην Αλγερία όπου βρίσκονται η σύζυγός του, Σάφια, η κόρη του, Αΐσα, και δύο από τους γιους του (ο Μοχάμεντ και ο Χάνιμπαλ).
Παράλληλα, και ενώ «τρέχει» το τελεσίγραφο των εξεγερμένων, συνεχίζονται οι ειδήσεις για αυτομολήσεις στελεχών του κανταφικού καθεστώτος: Oι αντικαθεστωτικοί αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη έχουν διαφύγει στην Αλγερία και την Αίγυπτο, ενώ ο τέως πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Καντάφι δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο πως στέκεται στο πλευρό όσων αντιμάχονται τον Λίβυο συνταγματάρχη.
Δυνάμεις των εξεγερμένων έχουν περικυκλώσει την πόλη Μπαν Ουάλιντ, περίπου 150 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, όπου πιστεύουν ότι κρύβεται ο Λίβυος συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442