Οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες κρατούν το Χρηματιστήριο στις 900 μονάδες
Ήπια υποχώρηση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά εξαιτίας της πτώσης τιμής κυρίως τραπεζικών μετοχών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, υποχωρεί στις 911,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,50%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,732 εκατ. ευρώ.
Ήπια υποχώρηση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά εξαιτίας της πτώσης τιμής κυρίως τραπεζικών μετοχών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, υποχωρεί στις 911,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,50%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,732 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,81% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,41%.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+3,94%), της Jumbo (+3,58%) και της Βιοχάλκο (+2,98%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (-6,15%), της Alpha Bank(-5,31%), της Eurobank (-3,75%) και της Εθνικής (-2,59%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων +2,88%, της Υγείας +2,77% και του Πετρελαίου +2,20%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Χημικών -3,55% και των Τραπεζών -2,96%.
Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 73 πτωτικά και 44 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μπουτάρης (κ) +14,29%, Fieratex+10,00%, MIG Real Eastate +10,00% και Πετρόπουλος +9,95%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σάνυο -14,29%, ΔΟΛ -10,00%, Μύλοι Σαραντόπουλος -9,62% και Fintexport -9,52%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442