
Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.
Μας ξέρουν και δεν το έχουμε καταλάβει
Για να προστατέψουν τα προσωπικά μας στοιχεία διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμοί, μας καθησυχάζουν με τη διαβεβαίωση πως στις βάσεις δεδομένων τους υπάρχουν μόνο ανώνυμες πληροφορίες και γι’ αυτό το λόγο οι συναλλαγές μας μαζί τους είναι απόλυτα ανώνυμες.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όπως έδειξε η καθηγήτρια κα. Latanya Sweeney του Data Privacy Lab του Πανεπιστημίου του Harvard το μόνο που έχει να κάνει κάποιος για να βρει τις προσωπικές πληροφορίες ενός πληθυσμού είναι να συνδυάσει τις διαφορετικές μεταξύ τους βάσεις δεδομένων, χρησιμοποιώντας ως βάση κοινά χαρακτηριστικά όπως ο ταχυδρομικός κώδικας, το φύλο και άλλα.
Με τον τρόπο αυτό η Δρ. Sweeney κατάφερε να ταυτοποιήσει το 87% των ανθρώπων που είχαν καταχωρηθεί ανώνυμα σε διάφορες κρατικές και ιδιωτικές βάσεις δεδομένων.
Πόσος καιρός λέτε να περάσει μέχρι να φτάσουμε στο 99%;
http://latanyasweeney.org/work/identifiability.html
Γιώργος Επιτήδειος
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
- O Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όλες τις ζημιές σε πλοία από τα «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια
- Κατάρρευση Dow Jones λόγω πετρελαίου, πτώση για Αlphabet και Tesla
