
Στήριξη των επιχειρήσεων με εγγυήσεις 200 εκατ. ευρώ
Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης εξασφάλισε στις επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προβλέπει την ενεργοποίηση μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων μέσω της παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε δανειακές συμβάσεις σε ευρώ που θα καταρτισθούν μέχρι την 31.12.2011 μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης εξασφάλισε στις επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών.
Απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προβλέπει την ενεργοποίηση μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων μέσω της παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε δανειακές συμβάσεις σε ευρώ που θα καταρτισθούν μέχρι την 31.12.2011 μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
Το πακέτο στήριξης καλύπτει ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι τις 17 Αυγούστου υπό τον όρο ότι δεν είναι προβληματικές.
Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παρέχεται κεφάλαιο κίνησης με οποιαδήποτε μορφή πίστωσης (δάνειο, αλληλόχρεος λογαριασμός, κ.λπ.) και στις μεγάλες επιχειρήσεις πίστωση για επενδυτικούς σκοπούς.
Το μέγιστο ύψος του εγγυημένου δανείου αποτελεί συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της δανειολήπτριας επιχείρησης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010. Η εγγύηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% του δανείου, ενώ παρέχεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις να ζητήσουν την παράταση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου από 4 σε 10 έτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Το νέο τρέιλερ, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
- Βουλή: Πάνδημη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη
- Κρήτη: Ένας 58χρονος πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του
- Βάγια Νέστορα: Είχε χάσει την κόρη της το 2021 – Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της για τη δολοφονία της
- «Βροχή» τα ρεκόρ στο Μουντιάλ: Τι πέτυχαν Μπαλογκάν, Τζέκο, Βέλγιο και Βορειοαμερικάνοι (pics)


