
Μείωση καθαρών κερδών κατά 26% για τον Όμιλο Fourlis στο α’ εξάμηνο
Πτώση 26% στα καθαρά κέρδη εμφάνισε ο όμιλος της Fourlis στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με τις συνολικές πωλήσεις να εμφανίζουν μικρή κάμψη. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη - μετά από φόρους - ανήλθαν σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2,3 εκατομμύρια ευρώ το 2010. Τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν τα 3,4 λεπτά, ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2010 ήταν 4,5 λεπτά.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη – μετά από φόρους – ανήλθαν σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2,3 εκατομμύρια ευρώ το 2010. Τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν τα 3,4 λεπτά, ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2010 ήταν 4,5 λεπτά.
Το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι πωλήσεις του ομίλου Fourlis στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες έφθασαν τα 192,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 193,9 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.
Οι συνολικές πωλήσεις (συνεχιζόμενες και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες) του πρώτου εξαμήνου 2010 ήταν 316,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων προϊόντων Samsung στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, οι οποίες διεκόπησαν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Samsung.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 13,9 εκατ. ευρώ (19,5 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2010).
Τα έξοδα προ – ανοίγματος των νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ, για το Α΄εξάμηνο 2011 ήταν 0,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,3 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: Δίωξη για απειλή κατά της ζωής του με μια φωτογραφία στον πρώην διευθυντή του FBI
- Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft – Διεκδικεί αποζημίωση 150 δισ. δολαρίων
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς