
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό τζαμί στη Βαγδάτη. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Ιρακινός βουλευτής. Το τζαμί προσελκύει αρκετά ηγετικά μέλη της σουνιτικής κοινότητας και η επίθεση σημειώθηκε μετά τις βραδινές προσευχές, καθώς το Ραμαζάνι φτάνει στο τέλος του.
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 38 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή σε κεντρικό τζαμί στη Βαγδάτη.
Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Ιρακινός βουλευτής, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το τζαμί Ουμ αλ-Κούρα, στη δυτική συνοικία της Γκαζαλίγια, προσελκύει αρκετά ηγετικά μέλη της σουνιτικής κοινότητας.
Η επίθεση σημειώθηκε μετά τις βραδινές προσευχές, καθώς το Ραμαζάνι φτάνει στο τέλος του.
Αν και η αιματοχυσία το Ιράκ γνωρίζει σχετική ύφεση, τόσο σουνίτες ισλαμιστές όσο και σιίτες αντάρτες πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις, καθώς τα Αμερικανικά στρατεύματα στην χώρα ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ για ΛεΜπρόν: «Ίσως είναι ρατσιστής – Μάικλ Τζόρνταν χωρίς δεύτερη σκέψη»
- Σύρος: Ολοκληρώθηκε η αναπαράσταση στον τόπο της δολοφονίας της 42χρονης – Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
- Το Ιράν κατηγορεί την ΕΕ για «υποκρισία» σχετικά με τη στάση της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Τιμολόγια ρεύματος: Τα κίτρινα έγιναν φθηνότερα από τα μπλε
- Ο Ρόδρι μένει στη Μάντσεστερ Σίτι – Η… επιβεβαίωση του Μαρέσκα (pic)
- Γερμανία: Ο βιομηχανικός τομέας λέει ότι χάνονται 15.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα