
Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας αφήνει ο Π.Μπεγλίτης
Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας αφήνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, λέγοντας ότι αυτή την περίοδο μελετά τις ανάγκες που υπάρχουν και σύντομα θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας αφήνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Συγγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί πρόκειται να αυξηθεί η θητεία, ενώ στις περισσότερες (ευρωπαϊκές) χώρες μειώνεται, ο κ. Μπεγλίτης, λέει:
«Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις».
Ο υπουργός Άμυνας δεν διευκρινίζει τον χρόνο και το μέγεθος της αύξησης, λέγοντας ότι αυτή την περίοδο εξετάζει τα δεδομένα ώστε σύντομα να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
«Μελετώ τα στοιχεία, τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ευθετότερο χρόνο», σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ντου» των οπαδών της Σάντος σε Αράο: «Τραγικός, δεν γίνεται να συνεχίσει να παίζει» (vid)
- Εργατικά δυστυχήματα: Αρνητικό ρεκόρ τετραετίας το 2025 – 8 αυτοκτονίες, 22 θάνατοι από θερμική καταπόνηση
- Καλαμάτα: Έρευνες για την «εκτέλεση» 44χρονου σε στάβλο – Γνωστό στις Αρχές για ναρκωτικά το θύμα
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Εκτεθειμένα τα δικαστήρια απέναντι σε φαινόμενα βίας
- Arandora Star: Το λιγότερο γνωστό ναζιστικό έγκλημα που γέννησε θεωρίες συνωμοσίας
- Γιομίφ Κετζέλτσα, ο άνθρωπος των 2 ωρών που δεν θα μείνει στην ιστορία


