Σε γενική απεργία στις 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνει το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο
Το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, το μεγαλύτερο της Ιταλίας, καλεί σε γενική απεργία στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση των έκτακτων μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση στα μέσα Αυγούστου.
Το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, το μεγαλύτερο της Ιταλίας, καλεί σε γενική απεργία στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση των έκτακτων μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση στα μέσα Αυγούστου.
Στην κινητοποίηση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά, δεν πρόκειται να λάβουν μέρος οι άλλες δύο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ιταλίας Cisl και Uil που θεωρούν ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης περιέχει και ορισμένες θετικές ρυθμίσεις.
Στις 13 Αυγούστου, όταν τα μέτρα λιτότητας και οι περικοπές της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι παρουσιάστηκαν στον Τύπο, η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της τονίζοντας ότι «είναι λάθος να νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να εισπράττει χρήματα μόνον από τους συνταξιούχους, να πιέζει όσους ήδη πληρώνουν τους φόρους να μην ενισχύει την ανάπτυξη και να επιτίθεται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».
Το συνδικάτο Cgil, με τον τρόπο αυτό, θέλει να «προλάβει» την τελική συζήτηση των μέτρων στην Βουλή και την Γερουσία, που αναμένεται να αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου.
Κύριοι τομείς της κινητοποίησης, με πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αναμένεται ότι θα είναι εκείνος των αστικών μεταφορών και της δημόσιας διοίκησης. Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου, η Σουζάννα Καμούσο, πρόκειται να αναφερθεί λεπτομερώς στον σχεδιασμό και τους στόχους της πανιταλικής απεργίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόσοι έχουν σκοτωθεί στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου Ιράν – ΗΠΑ – Ισραήλ
- Η Μπίλι Άιλις διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο γυάλινος κώδων» της Σύλβια Πλαθ
- Ζήσης: «Ο στόχος του Άρη Betsson είναι είτε η Euroleague, είτε το NBA Europe» (vid)
- Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
- Ο Βάρρας, ο Βορίδης και οι ευνοϊκοί έλεγχοι για τις παρατυπίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Οδοντωτός: Αναστέλλεται η λειτουργία του – Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια


