Με μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση, η Google ανακοίνωσε στις 15 Αυγούστου 211 την εξαγορά της Motorola Mobility αντί 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Google θα καταβάλει 40 δολάρια για κάθε μετοχή της Motorola, τιμή σημαντικά μεγαλύτερη (+63%) από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Google, η οποία μέχρι σήμερα εξαγόραζε κυρίως μικρές εταιρείες λογισμικού ή υλικού.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, η εξαγορά πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά το σύνολο των προϊόντων που βασίζονται στο Android, το λειτουργικό το οποίο ανταγωνίζεται σε μερίδιο αγοράς το iOS των συσκευών της Apple -ταμπλέτες και έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ο Πέιτζ επισήμανε ότι η κίνηση της εταιρείας του θα ενισχύσει το σύνολο των πατεντών της Google και θα προστατεύσει το Android από τις ενέργειες της Microsoft, της Apple και άλλων εταιρειών.

Τον Ιανουάριο του 2011, η Motorola Mobility διαχωρίστηκε από την Motorola, κατασκευαστή πληθώρας ηλεκτρονικών συσκευών από το 1928.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press