Πώς θα καταρτιστεί ο πίνακας κατάταξης για το πλεονάζον προσωπικό οργανισμών
Έμφαση στους τίτλους σπουδών, στην προϋπηρεσία, αλλά και σε κοινωνικά κριτήρια, όπως η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση, δίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με βάση το οποίο θα καταταγεί το πλεονάζον προσωπικό των φορέων που θα εξυγιανθούν, θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα.
Έμφαση στους τίτλους σπουδών, στην προϋπηρεσία, αλλά και σε κοινωνικά κριτήρια, όπως η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση, δίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με βάση το οποίο θα καταταγεί το πλεονάζον προσωπικό των φορέων που θα εξυγιανθούν, θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα.
Το Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Με τα κριτήριά του, που αποκαλύπτουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, θα μοριοδοτηθούν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα εργασιακής εφεδρείας.
Κάθε χρόνο, με βάση τα αιτήματα φορέων για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, θα καθορίζεται και ο αριθμός των θέσεων που μπορούν να καλυφθούν από τους εντασσόμενους στον πίνακα της εργασιακής εφεδρείας.
Το εισιτήριο μόνιμου διορισμού εκτιμάται θα λάβει περιορισμένος αριθμός, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία χιλιάδων εργαζομένων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (το πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων αφορά 7.000 υπαλλήλους) θα έχει ουσιαστικά ευκαιρία απασχόλησης κυρίως σε εποχικές εργασίες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων