Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Κορυφαία προτεραιότητα η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, υπογραμμίζει ο Στ.Λαμπρινίδης

Κορυφαία προτεραιότητα η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, υπογραμμίζει ο Στ.Λαμπρινίδης

Η συνεργασία και ο συντονισμός της Ελλάδας και της Κύπρου στην εξωτερική πολιτική τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, με τον ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η συνεργασία και ο συντονισμός της Ελλάδας και της Κύπρου στην εξωτερική πολιτική τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, με τον ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη.

Για την Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα η εξεύρεση συνολικής και συμφωνημένης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της πραγματικότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάλεσε δε την Τουρκία να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τη διεθνή έννομη τάξη, η οποία, όπως είπε, κλιμακώνει τις απειλές της σε βάρος της Κύπρου αντιδρώντας στο αυτονόητο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει το φυσικό της πλούτο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στην υιοθέτηση της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και να απελευθερώσει επί τέλους τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού.

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις «μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το εθνικό μας θέμα» αλλά και ενόψει της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Τέλος, η κ.Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή συναντήθηκε και με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία σε δηλώσεις της επισήμανε ότι θέση του κόμματός της είναι «η δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία. Καμία άλλη θέση δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε τους Τουρκοκύπριους, ούτε τους λαούς στην περιοχή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies