Φρένο στην άνοδο του φράγκου έβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
Νέα, αιφνιδιαστική παρέμβαση στις αγορές πραγματοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη σημαντική άνοδο που έχει σημειώσει το φράγκο. Η SNB, η οποία κάνει λόγο για «μαζική υπερτίμηση» του νομίσματός της, ανακοίνωσε πως «θα αυξήσει σημαντικά» την παροχή ρευστότητας στις χρηματαγορές και θα επεκτείνει τις καταθέσεις όψεως των τραπεζών σε 120 δισ. ελβετικά φράγκα από 80 δισ. φράγκα.
Νέα, αιφνιδιαστική παρέμβαση στις αγορές πραγματοποίησε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη σημαντική άνοδο που έχει σημειώσει το φράγκο.
Η SNB, η οποία κάνει λόγο για «μαζική υπερτίμηση» του νομίσματός της, ανακοίνωσε πως «θα αυξήσει σημαντικά» την παροχή ρευστότητας στις χρηματαγορές και θα επεκτείνει τις καταθέσεις όψεως των τραπεζών σε 120 δισ. ελβετικά φράγκα από 80 δισ. φράγκα.
Επίσης, σκοπεύει να προχωρήσει σε ανταλλαγές ξένων νομισμάτων προκειμένου να δημιουργήσει ρευστότητα – ένα μέτρο το οποίο χρησιμοποίησε τελευταία φορά το 2008.
Το ελβετικό φράγκο έχει εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έναντι του ευρώ και του δολαρίου, καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους σε ευρωζώνη και ΗΠΑ ενίσχυσαν την ελκυστικότητά του έναντι άλλων νομισμάτων.
Μετά την απόφαση της SNB, το νόμισμα κατέγραψε μεγάλες απώλειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναστάσιος Ράμμος: «Έτσι γλίτωσα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ»
- Shein – Temu: Τέλος στα φθηνά δέματα από Κίνα – Τι αλλάζει
- Μουρτζούκου: «Έλεγα από την αρχή ότι παιδί μου έφυγε από το χέρι της» ξεσπάει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
- Πού βρίσκονται οι πιο απειλούμενες γλώσσες στον κόσμο;
- «Βόμβα» από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Εθνική Γαλλίας μετά το Μουντιάλ»
- Στο φως παραλείψεις και κενά ασφαλείας για τη φονική έκρηξη στη Βιολάντα
- Νέος κύκλος περιοδειών της «Ιθάκης» – Ο Τσίπρας ανοίγει το κεφάλαιο «επόμενη ημέρα» για τη χώρα
- ΠΑΣΟΚ: Μπλόκο σε υποψήφιους με offshore, στον «αέρα» η πλατφόρμα digitalsociety
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442