
Στις Αρχές παραδόθηκε ο «βασιλιάς του spam»
Ένας Αμερικανός που κατηγορείται ότι έστειλε περισσότερα από 27 εκατομμύρια «άχρηστα» μηνύματα (spam) σε χρήστες του Facebook παραδόθηκε στο FBI στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς του spam».
Ένας Αμερικανός που κατηγορείται ότι έστειλε περισσότερα από 27 εκατομμύρια «άχρηστα» μηνύματα (spam) σε χρήστες του Facebook παραδόθηκε στο FBI στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς του spam».
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σάνφορντ Γουάλας ανέπτυξε ένα πρόγραμμα, το οποίο κατάφερε να παραβιάσει τα φίλτρα κατά των spam που διαθέτει το Facebook, «πείθοντας» εκατομμύρια χρήστες να δώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους.
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη και για ηθελημένη βλάβη σε προστατευμένο υπολογιστή.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες μπορούν να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια.
Το 2009 το Facebook υπέβαλε μήνυση κατά του Σ.Γουάλας και ομοσπονδιακός δικαστής του ζήτησε να μην έχει πρόσβαση στο δίκτυο της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος παραβίασε πολλές φορές αυτή την εντολή, αναφέρουν εισαγγελείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γουέμπ ζήτησε συγγνώμη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ – «Το γκολ του Κούνια δεν έπρεπε να μετρήσει»
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά με ρεκόρ τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο
- Γερμανία: Τίγρης δραπέτευσε από την ιδιοκτήτρια και χτύπησε έναν φροντιστή – Τον σκότωσε η αστυνομία
- Unmute Now Athens: Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό της νέας γενιάς
- Πέθανε ο θρυλικός Τίτο Παστερνάκης
- Οι ΗΠΑ απορρίπτουν ξανά πρόταση του Ιράν για συμφωνία – Ορατός κίνδυνος επανέναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων


