
Θερινή βουτιά του πληθωρισμού στο 2,4% τον Ιούλιο
Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑT. Οι εκπτώσεις και οι μειώσεις των τιμών των φαρμάκων έφεραν τον πληθωρισμό στο 2,4%, έναντι 3,3% τον Ιούνιο. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% από 3,1%.
Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑT. Οι εκπτώσεις και οι μειώσεις των τιμών των φαρμάκων έφεραν τον πληθωρισμό στο 2,4%, έναντι 3,3% τον Ιούνιο. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% από 3,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η πτώση του πληθωρισμού τον Ιούλιο οφείλεται στις ακόλουθες μειώσεις:
- Κατά 0,5% των προιόντων διατροφής και και μη αλκοολούχων ποτών, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα είδη : φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, πατάτες νωπές. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα ψάρια νωπά και το ελαιόλαδο.
- Κατά 13,6% των ειδών ένδυσης και υπόδησης λόγω των γενικών θερινών εκπτώσεων.
- Κατά 2,1% των διαρκών αγαθών και των ειδών νοικοκυριού επίσης λόγω των γενικών θερινών εκπτώσεων.
- Κατά 0,8% των τιμών των φαρμάκων.
Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αύξηση κατά 0,5% σημειώθηκε στις μεταφορές λόγω αύξησης της τιμής της βενζίνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Τουλάχιστον 12 αγνοούμενοι σε ανθρακωρυχείο εξαιτίας έκρηξης αερίου
- Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ISW, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023
- Ιράν: Σε «αποκλιμάκωση» καλεί η Σαουδική Αραβία μετά την επανέναρξη των πυρών στα Στενά του Ορμούζ
- Νέα Υόρκη: Βανδαλισμοί σε σπίτια και συναγωγές με σβάστικες και τις λέξεις «χάιλ Χίτλερ»
- Παραγουάη: 13 χρόνια κάθειρξη σε γερουσιαστή για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα