Κινεζική αντίδραση για τα σχόλια της Ιαπωνίας σε ετήσια έκθεση για την εθνική άμυνα
Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Κίνα για την ετήσια έκθεση της Ιαπωνίας, στην οποία το Τόκιο κατηγορεί το Πεκίνο για αδιαφάνεια στον στρατιωτικό προϋπολογισμό του και διατυπώνει ανησυχίες για τις κινεζικές ναυτικές φιλοδοξίες.
Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Κίνα για την ετήσια έκθεση της Ιαπωνίας, στην οποία το Τόκιο κατηγορεί το Πεκίνο για αδιαφάνεια στον στρατιωτικό προϋπολογισμό του και διατυπώνει ανησυχίες για τις κινεζικές ναυτικές φιλοδοξίες.
«Η έκθεση του 2011 για την άμυνα της Ιαπωνίας περιλαμβάνει ανεύθυνα σχόλια για την κινεζική εθνική άμυνα. Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζαοσού.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διαβεβαιώνει ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός της χώρας χρησιμεύει καθαρά για τη δική της αυτοάμυνα και δεν στοχεύει σε καμία άλλη χώρα.
Μια σημαντική επενεξέταση της ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ασία, καθώς η Κίνα ενισχύεται. Αυτό έχει εντείνει τις ανησυχίες από το Τόκιο στην Τζακάρτα και από την Καμπέρα στην Ουάσινγκτον για τις αξιώσεις της Κίνας στα νησιά και στις θάλασσες πέρα από την Ασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο