Βουτάνε στη «μάχη» της πισίνας Γρηγοριάδης και Λυμπερτά
Aκόμη δύο Έλληνες κολυμβητές ρίχνονται στη μάχη των αγώνων κολύμβησης τη Δευτέρα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη. Στην πισίνα του Οριένταλ θα αγωνιστούν οι έμπειροι της διοργάνωσης καθώς για τον Άρη Γρηγοριάδη είναι η 4η συμμετοχή στη διοργάνωση και έχει κατακτήσει και ένα χρυσό μετάλλιο το 2005 στο Μόντρεαλ, στα 50μ. ύπτιο. Επίσης η Μαριάννα Λυμπερτά μετρά 3 παρουσίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα με πρόσφατη την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Σαγκάη, στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας την περασμένη Τρίτη.
Aκόμη δύο Έλληνες κολυμβητές ρίχνονται στη μάχη των αγώνων κολύμβησης τη Δευτέρα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη. Στην πισίνα του Οριένταλ θα αγωνιστούν οι έμπειροι της διοργάνωσης καθώς για τον Άρη Γρηγοριάδη είναι η 4η συμμετοχή στη διοργάνωση και έχει κατακτήσει και ένα χρυσό μετάλλιο το 2005 στο Μόντρεαλ, στα 50μ. ύπτιο.
Επίσης η Μαριάννα Λυμπερτά μετρά 3 παρουσίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα με πρόσφατη την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Σαγκάη, στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας την περασμένη Τρίτη.
Ο Άρης Γρηγοριάδης θα πάρει μέρος στα 100μ. ύπτιο, στην 7η σειρά ( 7 στο σύνολο) έχοντας τη 18η επίδοση με 54.24, από τους 50 που μετέχουν, αλλά είναι και ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ με 53.03, που είχε πετύχει στην προηγούμενη διοργάνωση στη Ρώμη. Στη σειρά του μετέχει ο Γάλλος Καμίλ Λακούρ, που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 52.11.
Η Μαριάννα Λυμπερτά μετά την ανοιχτή θάλασσα θα πάρει μέρος και στα αγωνίσματα της πισίνας με αρχή στα 1500μ. ελεύθερο των γυναικών, ένα σχετικά νέο αγώνισμα καθώς μπήκε στα παγκόσμια το 2001, στη Φουκουόκα.
Η Ελληνίδα κολυμβήτρια θα κολυμπήσει στη 2η από τις 4 σειρές, έχοντας τη 15η επίδοση από τις 27 που μετέχουν στο αγώνισμα, με 16:20.11, που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ, από τις 13/8/10, στη Βουδαπέστη.
Τον καλύτερο φετινό χρόνο έχει η Λότε Φριις από τη Δανία με 15:59.13, που μετέχει στην 4η και τελευταία σειρά, ενώ αντίπαλος της, στην ίδια σειρά θα είναι και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και πολυνίκης του αγωνίσματος η Αμερικανίδα Κέιτ Ζίγκλερ (15:42.54, 17/6/07, Μίσιον Βιέχο).
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων κολύμβησης (σε ώρες Ελλάδος)
Προκριματικά (04.00)
100μ. ύπτιο (Γ)
200μ. ελεύθερο (Α)
100μ. πρόσθιο (Γ)
100μ ύπτιο (Α)
1500μ. ελεύθερο (Γ)
Ημιτελικοί-Τελικοί (13.00)
100μ. πεταλούδα (Γ-τελικός)
100μ. ύπτιο (Α-ημιτελικός)
100μ. πρόσθιο (Γ-ημιτελικός)
50μ. πεταλούδα (Α-τελικός)
100μ. ύπτιο (Γ-ημιτελικός)
200μ. ελεύθερο (Α-ημιτελικός)
200μ.μικτή ατομική (Γ-τελικός)
100μ. πρόσθιο (Α-τελικός)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
- Ο Κάνααν και το σχόλιο για τον Παναθηναϊκό
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Ισπανία-Βέλγιο για το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442