Το ελληνικό μπάσκετ πληρώνει λάθη του παρελθόντος, σύμφωνα με τον Γκάλη
Ανήμερα των γενεθλίων του ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας πως «στενοχωριέμαι που ταλαιπωρείται ο κόσμος, πληρώνοντας λάθη άλλων, από το παρελθόν. Είναι απαράδεκτο αυτό». Ο μπασκετμπολίστας που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας στο άθλημα στη χώρα μας αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο αναχώρησε από την ενεργό δράση και δεν απέκλεισε κάποια στιγμή να επιστρέψει στο χώρο του μπάσκετ.
Ανήμερα των γενεθλίων του ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας πως «στενοχωριέμαι που ταλαιπωρείται ο κόσμος, πληρώνοντας λάθη άλλων, από το παρελθόν. Είναι απαράδεκτο αυτό». Ο μπασκετμπολίστας που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας στο άθλημα στη χώρα μας αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο αναχώρησε από την ενεργό δράση και δεν απέκλεισε κάποια στιγμή να επιστρέψει στο χώρο του μπάσκετ.
Ειδικότερα, ο Νίκος Γκάλης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,03:
Για τον τρόπο που αποχώρησε από την ενεργό δράση:
«Δεν τα σκέφτομαι. Περνάω καλά με την οικογένειά μου, νιώθω την αγάπη του κόσμου όπου κι αν βρεθώ, δεν έχω τέτοια προβλήματα».
– Για την κόρη του και την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό:
«Εγώ δεν είμαι μπαμπάς που πιέζει. Την αφήνω να διαλέξει ό,τι άθλημα θέλει. Είναι καλό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά από εκεί και πέρα αφήνω την κόρη μου να επιλέξει μόνη της με τι θέλει να ασχοληθεί».
– Για τα παιδικά του χρόνια:
«Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη και ως παιδί ήμουν όλη ημέρα στους δρόμους. Τα έπαιζα όλα εκεί, μέχρι και μπέιζμπολ έπαιξα και πυγμαχία, αλλά επέστρεφα στο σπίτι με αίματα και η μητέρα μου έκλαιγε κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω. Είχα ωραία παιδικά χρόνια».
– Για τον μάνατζερ του, Γιώργο Τσιλιγκαρίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή:
«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου, τόσο πολύ με πρόσεχε όταν ήρθα στην Ελλάδα. Ήταν κοντά μου και στα προβλήματα και στις χαρές μου. Τον αγαπάω πάρα πολύ».
– Για την προσπάθεια της Μπεσίκτας να αποκτήσει τον Κόμπι Μπράιαντ:
«Δεν είναι απίθανο πλέον να γίνει η μεταγραφή. Έχει μπει για τα καλά πια ο επαγγελματισμός στην Ευρώπη και τέτοιοι άνθρωποι είναι επαγγελματίες».
– Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ:
«Στενοχωριέμαι που ταλαιπωρείται ο κόσμος, πληρώνοντας λάθη άλλων, από το παρελθόν. Είναι απαράδεκτο αυτό».
– Για ενδεχόμενη επιστροφή του στο μπάσκετ:
«Μπορεί, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Είμαι άνθρωπος που δεν λέει όχι, εξετάζει τα πάντα. Αν μπορώ να προσφέρω κάτι στα παιδιά, θα το σκεφτώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «μάτι» τον Ντέκλαν Ράις
- Η… μισή Παρί στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν στο Champions League (pic)
- Η υπόσχεση του Φώτη Ιωαννίδη στους οπαδούς της Σπόρτινγκ: «Θα αγωνιστώ για όσα αξίζει ο σύλλογος κι εσείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442