Σε πλήρη ανάπτυξη εισέρχεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών στο Δημόσιο
Αύξηση 105% κατέγραψε μέσα σε 8 μήνες ο αριθμός των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών τον Δεκέμβριο το σύστημα κάλυπτε την μισθοδοσία 202.025 υπαλλήλων του Δημοσίου. Πλέον, 8 μήνες μετά, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 105% και οι ενταγμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανέρχονται σε 511.405 άτομα, όταν ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στους 768.009.
Αύξηση 105% κατέγραψε μέσα σε 8 μήνες ο αριθμός των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών αποτελεί το μοναδικό φορέα πληρωμής, όχι μόνο των τακτικών αποδοχών αλλά και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών, του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ., καθώς και των λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Από το Δεκέμβριο 2010 οι μισθολογικές αμοιβές για αμειβόμενους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται στην κεντρική ηλεκτρονική βάση δεδομένων επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση των στοιχείων σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών τον Δεκέμβριο το σύστημα κάλυπτε την μισθοδοσία 202.025 υπαλλήλων του Δημοσίου. Πλέον, οκτώ μήνες μετά, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 105% και οι ενταγμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανέρχονται σε 511.405 άτομα, όταν ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στους 768.009.
Ειδικότερα με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών:
- Επιτυγχάνεται ο ακριβής προσδιορισμός των δαπανών που αφορούν στη μισθοδοσία του δημοσίου τομέα γενικά.
- Διευκολύνεται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός της εκάστοτε εισοδηματικής πολιτικής.
- Διασφαλίζεται η διαφάνεια στην καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και απολαβών του προσωπικού του δημοσίου τομέα.
- Διευκολύνεται και ισχυροποιείται ο έλεγχος νομιμότητας των αμοιβών από τις επιφορτισμένες με αυτό το έργο υπηρεσίες.
- Ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά το προβλεπόμενο ανώτατο όριο απολαβών κατά περίπτωση.
- Μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται με την πληρωμή των αποδοχών και έτσι εξοικονομούνται χιλιάδες ώρες εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442