Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιδιώκει το υπουργείο Υγείας
Επιπλέον μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Στόχος του υπουργείου είναι να μειωθεί η μέχρι το 2012, από τα 9,5 δισ. ευρώ στα επίπεδα του 2004, δηλαδή στα 2,4 δισ. ευρώ. Επίσης, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου να προχωρήσουν στην εφαρμογή του ελεύθερου ωραρίου.
Επιπλέον μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Στόχος του υπουργείου είναι να μειωθεί η μέχρι το 2012, από τα 9,5 δισ. ευρώ στα επίπεδα του 2004, δηλαδή στα 2,4 δισ. ευρώ.
Μιλώντας για τη θετική λίστα φαρμάκων, άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και αρκετά γεννόσημα-αντίγραφα φάρμακα με στόχο να μειωθούν μεσοσταθμικά περισσότερο οι τιμές των φαρμάκων που τελικά θα μπουν στη θετική λίστα.
Όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν 10 ημέρες διορία, για να ζητήσουν να ενταχθούν κάποια από τα φάρμακά τους στη θετική λίστα, αρκεί να δεχτούν ότι οι τιμές τους δεν θα υπερβαίνουν τις τιμές αναφοράς που θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.
Το επιπλέον ποσό θα αποδοθεί με τη μορφή rebate από τις φαρμακευτικές πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η λίστα με τα 89 ακριβά φάρμακα «μεγαλώνει», καθώς στο εξής θα περιλαμβάνει 130 σκευάσματα.
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα του» τόνισε με έμφαση ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι όπως τον έχει ενημερώσει ο υπουργός Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνης, είναι, ήδη, έτοιμη η προκήρυξη του διαγωνισμού για να βρεθεί η ανάδοχος εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όπως έγινε σήμερα σαφές, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου να προχωρήσουν στην εφαρμογή του ελεύθερου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, τα οποία θα λειτουργούν πλέον Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα καθώς και Σάββατο.
Με αφορμή τη συζήτηση, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», έγινε γνωστό ότι θα κατατεθεί, εκτός από την τροπολογία που επιτρέπει την πώλησή του, μία εναλλακτική πρόταση από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να είναι συνιδιοκτήτες ιδιώτες και να λειτουργήσει ως ανώνυμη εταιρεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

