Έρευνα για «δηλητηριασμένη τούρτα» από την αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Ουγκάντας
Αναλύσεις για να διαπιστώσουν αν είναι δηλητηριασμένη η τούρτα γενεθλίων, τα φρούτα και τα γλυκά που έστειλε η αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιουγέρι Μουσεβενί διεξάγουν οι Αρχές της χώρας.
Αναλύσεις για να διαπιστώσουν αν είναι δηλητηριασμένη η τούρτα γενεθλίων, τα φρούτα και τα γλυκά που έστειλε η αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιουγέρι Μουσεβενί διεξάγουν οι Αρχές της χώρας.
Αφορμή το ανοιχτό πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσαν περίπου 20 μέλη της αντιπολίτευσης προς τιμή του προέδρου στις 30 Ιουνίου.
Η ιδέα τους όμως μάλλον δεν άρεσε στην Αστυνομία που έστειλε 200 πάνοπλους άνδρες για να τους διαλύσει, αναφέρει το Reuters. Κατέσχεσε ακόμη και τα δώρα τους που έστειλε αμέσως στο χημείο για περαιτέρω αναλύσεις.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε μάλιστα ότι «η τούρτα δεν φαινόταν να είναι σε κατάσταση να την φάει κανένας».
Η αντιπολίτευση εκτιμά ακόμη ότι ο Μουσεβενί κρύβει χρόνια για πολιτικούς λόγους.
Επισήμως λέει ότι είναι 67 ετών αλλά πρέπει να είναι 73 ετών, με την αντιπολίτευση που δηλώνει ότι έχει και στοιχεία (μαρτυρίες και άλλα έγγραφα) για να το αποδείξει.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουγκάντας οι υποψήφιοι για την προεδρία πρέπει να είναι κάτω από 75 ετών. Ο Μουσεβενί στις εκλογές του 2016 θα είναι στην πραγματικότητα 78 ετών και όχι 72 ετών, όπως λέει, άρα δεν θα είναι νόμιμος υποψήφιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία


