
Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί εξομάλυνση των σχέσεων, υποστηρίζει το Ισραήλ
Για υπονόμευση των ισραηλινών θέσεων κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβ.Λίμπερμαν, καταλογίζοντάς του παράλληλα ότι δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.
Για υπονόμευση των ισραηλινών θέσεων κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβ.Λίμπερμαν, καταλογίζοντάς του παράλληλα ότι δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.
«Ο Ερντογάν έκλεισε την πόρτα σε ένα διακανονισμό με το Ισραήλ. Δε θέλει ούτε διακανονισμό, ούτε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ», ανέφερε ο Λίμπερμαν μιλώντας στην ισραηλινή ραδιοφωνία.
Αυτό που τον ενδιαφέρει, συνέχισε, «είναι να μας ταπεινώνει και να υπονομεύει τις θέσεις μας σε διεθνές επίπεδο». «Είναι κρίμα, γιατί το συμφέρον των Τούρκων, όπως και το δικό μας, είναι η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων», πρόσθεσε.
Αφορμή για τις δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στάθηκε πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν στην οποία απαιτούσε να άρει το Ισραήλ το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση τον Μάιο του 2010 στο τουρκικό πλοίο Μαvi Marmara και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα Τούρκων επιβατών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.
Ο Λίμπερμαν έκανε τις δηλώσεις ενώ η έκδοση του πορίσματος του ΟΗΕ για την επίθεση αυτή αναβλήθηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους συνομιλητές των δυο πλευρών.
Επίσημη ισραηλινή πηγή δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε Τούρκους εκπροσώπους και σε ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν έληξαν χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να ορισθεί νέα συνάντηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κόκκινο «ηφαίστειο» το Τ Center – Φανταστική ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Ολυμπιακού (pics)
- LIVE: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης
- Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Πήγα για τρέξιμο το πρωί, δεν έχω άγχος για τον τελικό» (vid)
- Πατροκτονία στη Mango; To μίσος των Αντίκ, η εμμονή με το χρήμα και τα 7 στοιχεία που «δείχνουν» δολοφονία
- Πράσινο φως του CERN για τον διάδοχο του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων
- Ολυμπιακός – Ρεάλ: Στο «T-Center» για τον τελικό Μπατίστ και Βούιτσιτς (vid)


