Απειλούν με διακοπή παροχής υλικών οι προμηθευτές των στρατιωτικών νοσοκομείων
Σε νέο αδιέξοδο και σε αδυναμία παράδοσης ιατροτεχνολογικών υλικών οδηγούνται οι προμηθευτές Υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων λόγω της επικείμενης ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων, από το Υπουργείο Οικονομικών, με ομόλογα μηδενικής απόδοσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο διακανονισμός αφορά όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και περιλαμβάνει ανεξόφλητα τιμολόγια των ετών 2007, 2008 και 2009. Η ρύθμιση προβλέπει τοις μετρητοίς πληρωμή των εταιρειών που έχουν συνολική απαίτηση κάτω των 100 χιλ. ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις προβλέπει την παροχή ομόλογου μηδενικής απόδοσης (zero coupon) με λήξη 22.12.2012. Σημειώνεται δε ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι προμηθευτές θα πρέπει να παραιτηθούν οποιασδήποτε διεκδίκησης τόκων υπερημερίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια ρύθμιση και τονίζει ότι, «σε μια εποχή που τα ελληνικά ομόλογα είναι πλήρως απαξιωμένα, λόγω της διεθνούς κρίσης, και οι προμηθευτές των νοσοκομείων του ΕΣΥ ‘μετράνε ήδη τεράστιες ζημιές’, από το διακανονισμό με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 5,4 δισ. ευρώ από τα χρέη των Κρατικών Νοσοκομείων, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί εκ νέου τους προμηθευτές να αποδεχθούν τέτοιου είδους ομόλογα που δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα! Οι προμηθευτές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος περαιτέρω υποχωρήσεων, αφού παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 5 χρόνια. Η έλλειψη ρευστότητας έχει πλήξει όλες τις εταιρείες με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αδυναμία να συνεχίσουν να παραδίδουν υλικά και υπηρεσίες. Σημειωτέον δε, ότι η πρόθεση του Υπουργείου να εξοφλήσει πλήρως ορισμένες εταιρείες, ενώ σε άλλες εταιρείες σχεδιάζει να δώσει ομόλογα που λόγω της τεράστιας απομείωσης τους δεν είναι διαπραγματεύσιμα στη δευτερογενή αγορά, αντίκειται στους κανόνες ίσης μεταχείρισης και θα οδηγήσει σε στρεβλώσεις την αγορά ενώ παράλληλα υπονομεύει την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και προμηθευτών».
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442