
Κατά 43,9% μειώθηκαν οι οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «καθίζηση» της οικοδομικής δραστηριότητας, στην οποία απασχολούνται δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι και αποτελούσε πάλαι ποτέ την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάρτιο παρουσιάστηκε μείωση κατά 43,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, ενώ συνολικά στο α' τρίμηνο του 2011 η μείωση έφτασε το 48,2%.
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «καθίζηση» της οικοδομικής δραστηριότητας, στην οποία απασχολούνται δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι και αποτελούσε πάλαι ποτέ την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Μάρτιο του 2011 το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 2.733 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 453,1 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 1.665,6 χιλιάδες κ.μ. όγκου.
Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 43,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 45% στην επιφάνεια και κατά 40,5% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011, η οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 48,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας, κατά 56,5% στην επιφάνεια και κατά 54,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καστελόριζο: «Όσα λένε για μένα είναι ψέματα» – Τι λέει ο γιατρός που συνελήφθη
- Μπορείς να ονειρεύεσαι ενώ είσαι ξύπνιος; – Δυσδιάκριτο το όριο ανάμεσα στην εγρήγορση και τον ύπνο
- Συνταξιούχοι με δουλειά: Πού στην Ευρώπη είναι περισσότεροι – Γιατί στην Ελλάδα είναι χαμηλό το ποσοστό;
- Συνεχίζεται η ενίσχυση για τη Ρεάλ του Μουρίνιο: Ανακοίνωσε και τον Ντάμφρις (pic)
- Πέσατε από τα σύννεφα; Η Beyoncé κυκλοφόρησε (και πάλι απροσδόκητα) νέο τραγούδι
- Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα θέλει τον Πινέδα


