
Ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί κάλυψαν το 1/3 της ζήτησης στη διάρκεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ
Τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι ανεξάρτητοι σταθμοί φυσικού αερίου και οι σταθμοί ΑΠΕ ικανοποίησαν το 34% της ζήτησης.
Τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές τονίζουν:
«Oι ανεξάρτητοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί φυσικού αερίου και τα εν λειτουργία αιολικά πάρκα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε ανεξάρτητους παραγωγούς, συνεισέφεραν τα μέγιστα στην προσπάθεια κάλυψης της ζήτησης, στον περιορισμό, κατά το δυνατόν, των οικονομικών επιπτώσεων από την απεργία και στην αποφυγή περισσότερων και πιο εκτεταμένων διακοπών παροχής ρεύματος στους τελικούς καταναλωτές ή ακόμη και ενός μπλακ άουτ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι δύο Σύνδεσμοι, κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι ανεξάρτητοι σταθμοί φυσικού αερίου και οι σταθμοί ΑΠΕ παρήγαγαν περίπου 500.000 μεγαβατώρες, ικανοποιώντας το 34% της ζήτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
