«Ενημερώσαμε το ΝΑΤΟ για αποστολή όπλων στους αντικαθεστωτικούς» λέει η Γαλλία
Η Γαλλία ενημέρωσε το NATO και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις αποστολές φορτίων όπλων στη Λιβύη, δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Μόσχα. Η μονομερής -όπως φαίνεται- απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει διαφωνίες στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.
Η Γαλλία ενημέρωσε το NATO και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις αποστολές φορτίων όπλων στη Λιβύη, δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Μόσχα.
«Βρισκόμαστε ακριβώς μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, είπε ο Αλέν Ζιπέ, ερωτηθείς για τις ρωσικές επικρίσεις όσον αφορά τα φορτία όπλων που παραδόθηκαν σε εξεγερμένους στη Λιβύη.
«Έχουμε πληροφορήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και τους εταίρους μας στο NATO» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από τη Γαλλία σχετικά με τον εξοπλισμό των Λίβυων αντικαθεστωτικών με πυρομαχικά, όπλα και εφόδια, ο οποίος κατά τη Μόσχα αποτελεί σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει η μονομερής, όπως φαίνεται, απόφαση της Γαλλίας.
Στο μεταξύ στη Λιβύη οι εξεγερμένοι υποχωρούν από μια περιοχή κοντά στην Μπιρ αλ Γάναμ, νότια της Τρίπολης, καθώς δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς με ρουκέτες από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το φωτογράφο, οι κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στην Μπιρ-αλ Γάναμ βάλλουν εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων με ρωσικής κατασκευής ρουκέτες Γκραντ, που πλήττουν θέσεις έως και στο χωριό Μπιν Άγιαντ, 30 χλμ. νοτιότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;