«Εσφαλμένη πληροφόρηση για την Εθνική» δήλωσε ο Πιλάβιος
«Η εμπλοκή της εθνικής ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, αναφερόμενος στις πληροφορίες που έχουν τα «ΝΕΑ» για δεύτερη δικογραφία που εμπλέκει την εθνική στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο.
Δικαιωμένος για το «λουκέτο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ απάντησε και για τις... φήμες που αναπτύσσονται γύρω από το όνομά του σχετικά με το σκάνδαλο των «στημένων».
«Η εμπλοκή της εθνικής ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, αναφερόμενος στις πληροφορίες που έχουν τα «ΝΕΑ» για δεύτερη δικογραφία που εμπλέκει την εθνική στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο.
«Η εθνική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καταλαμβάνει θέση επικεφαλής στον όμιλό της και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία.
»Όπως όλες όσες έχει πετύχει στο παρελθόν, οι οποίες οφείλονται, χωρίς καμία αμφιβολία, στην υψηλή αγωνιστική απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών και στους προπονητές τους. Δεν έχει υποπέσει τίποτα μεμπτό στην αντίληψή μου και πιστεύω ότι η εμπλοκή της εθνικής ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση».
Δικαιωμένος για το «λουκέτο»
Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μιλώντας σε εκπομπή του «Channel 9», δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ: «Όπως αποδεικνύεται πήραμε τη σωστή απόφαση να κλείσουμε την ομοσπονδία για να αντιμετωπίσουμε μαζί με το κράτος τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γεγονότα μας δικαιώνουν έστω κι αν δεν φανταζόμασταν τέτοιες αποκαλύψεις».
Για τη συνομιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο, είπε: «Όταν μπήκα στην EΠΟ όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπήρχαν στο ποδόσφαιρο και για αυτό συνομιλούσα μαζί τους. Όταν λέμε συνομιλούσα δεν εννοούμε κάτι περισσότερο. Υπάρχουν άπειροι διάλογοι που έχουν γίνει από το τηλέφωνο. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω ιδιαίτερες καταστάσεις, δύσκολους ανθρώπους, να κρατήσω ισορροπίες και παράλληλα να κάνω και τη δουλειά μου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου».
Για το sms που δημοσιοποιήθηκε: «Ο κύριος Μπέος μου γράφει ‘σήκωσε το’, γιατί προφανώς με καλεί και δεν σηκώνω το τηλέφωνο. Η αγωνία μου, όμως, είναι άλλη. Με την δημοσιοποίηση κάποιων διαλόγων γίνεται αποδόμηση της ουσίας της υπόθεσης. Δεν έχει σημασία τι λέγεται σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη εάν δεν εκτιμηθεί ο χρόνος συνομιλίας, το τόπος, ποιοι άλλοι είναι μπροστά κλπ. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι που πήγε ο πακτωλός των χρημάτων που χάθηκαν μέσω του Στοιχήματος».
Για το σκάνδαλο των «στημένων» παιχνιδιών: «Εξαρτάται πως εννοούμε στήνω ένα παιχνίδι. Προσωπικά δεν ντρέπομαι να πω πως δεν γνώριζα πως λειτουργεί το Στοίχημα. Με την πίεση των γεγονότων θέλησα να δω τι γίνεται και έκανα την έρευνα μου. Έκανα τις εκτιμήσεις μου τις οποίες και έχω καταθέσει στη δικαιοσύνη».
Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα: «Για να γίνει αυτό πρέπει να μην λειτουργήσουν οι Επιτροπές. Σίγουρα πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση και μετά να αποφασίσουμε. Την προσεχή Παρασκευή υπάρχει ΔΣ που θα συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα».
Στην πιθανότητα αποκλεισμού των ομάδων από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα: «Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση της UEFA εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση».
Για την Εθνική ομάδα και την εμπλοκή της στο σκάνδαλο: «Δεν θέλω να πιστεύω και δεν έχω ενδείξεις πως έχει εμπλακεί η Εθνική Ανδρών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Sean «Diddy» Combs: Ζητά αποφυλάκιση και ακύρωση της καταδίκης του
- Τέλη κυκλοφορίας: Στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους
- Πέιν: «Η Παρτιζάν μου έδωσε μια ευκαιρία – Μίλησα με τον Ουάσινγκτον πριν έρθω»
- Ρωσία: Γιατί η Μόσχα είναι απίθανο να αποδεχτεί το σχέδιο Ουάσινγκτον – Κιέβου για τον τερματισμό του πολέμου
- Λέρος: Ισχυρή χαλαζόπτωση στο νησί – Το «έστρωσε» ανήμερα των Χριστουγέννων
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια


