
Ο Ιταλός Μ.Ντράγκι αναλαμβάνει τα ηνία της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας
Το twitter επέλεξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι για να ανακοινώσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τον διάδοχο του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ. Έτσι, από τον ερχόμενο Νοέμβριο στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα κρατά ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.
Το twitter επέλεξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι για να ανακοινώσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τον διάδοχο του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ. Έτσι, από τον ερχόμενο Νοέμβριο στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα κρατά ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.
Στο σχέδιο απόφασης της Συνόδου, οι ηγέτες της Ένωσης «ορίζουν τον Μάριο Ντράγκι πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από 1ης Νοεμβρίου 2011 ως την 31η Οκτωβρίου 2019» αναφέρεται.
Ο 63χρονος οικονομολόγος και τραπεζίτης θα αντικαταστήσει τον Γάλλο τραπεζίτη, ενώ ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ότι παραιτείται από τη θέση, όπως είχε ζητήσει το Παρίσι.
«Αναμένουμε μια ανακοίνωση σύντομα» από τον Μπίνι Σμάγκι, δήλωσε μια πηγή της ΕΕ.
«Στο Συμβούλιο, ο Βαν Ρομπάι και οι Ιταλοί εξήγησαν ότι ο Μπίνι Σμάγκι θα αποχωρήσει όταν είναι καιρός».
Τύποις, ο Μπίνι Σμάγκι δεν ήταν υποχρεωμένος να αποχωρήσει πριν από τον Μάιο του 2013, ωστόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποσχεθεί στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι ο εκπρόσωπος της χώρας του θα υπέβαλε την παραίτησή του εάν διοριζόταν ο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ, ώστε να μην καταλαμβάνουν δύο θέσεις στο εκτελεστικό της συμβούλιο Ιταλοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Meta: Αγωγή κατά της εταιρείας για απολύσεις ευπαθών εργαζομένων με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η Ατλάντα στο… πόδι για την Αργεντινή: Χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία (vid)
- Ζάκυνθος: Αναχώρησε από το νησί το F-16 που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο
- Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά στα Βασιλικά
- Υποκλοπές: μια ευκαιρία να σωθεί η χαμένη τιμή της Ελληνικής Δικαιοσύνης
- H Κάρα Ντελεβίν στο Playboy – «Οι άνθρωποι θα πουν ότι η μουσική μου είναι κακή χωρίς καν να την ακούσουν»

