Με το «παρών» φλερτάρει η Δημοκρατική Συμμαχία στο Μεσοπρόθεσμο
Προβληματισμός επικρατεί στη Δημοκρατική Συμμαχία για το ποια θα πρέπει να είναι η τελική στάση του κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει το Σάββατο. Η κυρία Μπακογιάννη θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις της στο Μεσοπρόθεσμο.
Προβληματισμός επικρατεί στη Δημοκρατική Συμμαχία για το ποια θα πρέπει να είναι η τελική στάση του κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Στο κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, αναδεικνύονται αντικρουόμενες απόψεις, αν και πολλά στελέχη υπεραμύνονται της ψήφισής του.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί, όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση του Βήματος, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει το Σάββατο.
Η κυρία Μπακογιάννη θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις της στο Μεσοπρόθεσμο.
«Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν βγαίνει και είναι σε λάθος κατεύθυνση» είπε ο κυρία Μπακογιάννη στο Mega και πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες επαφές της με τους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους και τον επίτροπο Όλι Ρεν, διατύπωσε πλήρεις εναλλακτικές προτάσεις.
Κύριο σημείο κριτικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας προς την κυβέρνηση, είναι ότι καταφεύγει στην φορολόγηση, αρνούμενη να περικόψει δαπάνες.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπακογιάννη παρουσίασε πρόταση (που έχει γίνει δεκτή από τους Ευρω-Φιλελευθέρους) και βασίζεται κατά τα 2/3 στην περικοπή δαπανών και κατά το 1/3 στην αύξηση εσόδων, ενώ προβλέπει πρόγραμμα επενδύσεων μέσω ενός ευρωπαϊκού πακέτου.
Η πρόταση της Συμμαχίας βρέθηκε στο επίκεντρο εκτενούς συζήτησης των στελεχών του κόμματος με την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι προβλέπουν
- Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος σε ηλικία 98 χρόνων
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
- Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων
- Αν Χάθαγουεϊ: Αλλάχ, εκπροσώπηση, αντιδράσεις – «Όχι όπως η Σαμπρίνα – Είναι μουσουλμάνα; – Insallah»
- Formula 1: Αλλαγές-παρέμβαση στους κανονισμούς του 2026 για θέαμα και ασφάλεια
- Δουδωνής: Η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας μπορεί να έχει τίτλο «αμάρτησα για τον ψηφοφόρο μου»
- Σουηδία: 20 σχολεία έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές που έλαβε η αστυνομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442