«Αστειότητα» χαρακτηρίζει η πλευρά του Μπεν Αλι την καταδίκη του
«Το μόνο που μας προκαλεί αυτή η απόφαση είναι γέλια» δήλωσε ο δικηγόρος του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, μετά την ερήμην καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι και της συζύγου του για κατάχρηση, κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων. Ο συνήγορος του Μπεν Αλι δήλωσε, επίσης, πως θα προτείνει στον έκπτωτο πρόεδρο να καταφύγει σε χώρα της ΕΕ για να αποφύγει πιθανό αίτημα έκδοσής του. Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπεν Αλι προβλέπει ποινή φυλάκισης 35 ετών και επιβολή προστίμου ύψους 46 εκατ. ευρώ.
«Το μόνο που μας προκαλεί αυτή η απόφαση είναι γέλια» δήλωσε ο δικηγόρος του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, μετά την ερήμην καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί και της συζύγου του για κατάχρηση, κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων. Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπεν Αλί προβλέπει ποινή φυλάκισης 35 ετών και επιβολή προστίμου ύψους 46 εκατ. ευρώ.
Ο συνήγορος του Μπεν Αλι δήλωσε ότι θα προτείνει στον έκπτωτο πρόεδρο να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, όπου έχει διαφύγει με την οικογένεια του από τις 14 Ιανουαρίου και να καταφύγει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφύγει την έκδοση του στην Τυνησία.
«Εάν ο πρόεδρος δεχθεί την πρόταση μου, τότε θα καταφέρει να αποκτήσει την ασυλία, χάρη στην οποία θα αποφύγει οποιοδήποτε αίτημα έκδοσης του», σημείωσε ο δικηγόρος.
Το δικαστήριο στην Τυνησία καταδίκασε ερήμην τον πρώην πρόεδρο της χώρας και τη σύζυγο του σε ποινή φυλάκισης 35 ετών για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος, κλοπή και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων μεγάλης αξίας.
Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 91 εκατομμυρίων δηναρίων (46 εκατ. ευρώ).
Για τον πρώην πρόεδρο και τη σύζυγο του Λέιλα Τραμπέλσι, ανακοίνωσε το δικαστήριο, εκκρεμεί η απόφαση για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας