Όλο και πιο κοντά οι αλλαγές στην κυβέρνηση, εν μέσω αντιδράσεων για το Μεσοπρόθεσμο
Στην ανάγκη συναίνεσης θα αναφερθεί και πάλι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο νέο διάγγελμα το οποίο αναμένεται μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο δεν αποκλείεται να ανακοινώσει αλλαγές στην κυβέρνηση, ακόμα και συμμετοχή προσώπων κοινής αποδοχής.
Στην ανάγκη συναίνεσης θα αναφερθεί και πάλι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο νέο διάγγελμα το οποίο αναμένεται μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει αλλαγές στην κυβέρνηση, ακόμα και συμμετοχή προσώπων κοινής αποδοχής.
Προς αυτή την κατεύθυνση αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Βρεττός ζητά η αποδοχή των όποιων όρων του Μεσοπρόθεσμου να γίνει με τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής, τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων αποπληρωμής των δανείων από την ΕΕ-ΔΝΤ, όσο και για την πιο ανώδυνη διαδικασία διαχείρισης του προηγούμενου χρέους στο πλαίσιο της ευρωζώνης.
Επιπλέον ο κ. Βρεττός αναφέρει πως είναι αναγκαία η δέσμευση της νέας κυβέρνησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο και την τρόικα.
Ο βουλευτής σημειώνει ότι αν αφεθούν οι αλλαγές για μετά το μεσοπρόθεσμο, «θα μπούμε σε μια διαδικασία πιέσεων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν είτε σε έναν ανούσιο ή ακόμη και εκβιαστικό ανασχηματισμό, είτε, το πιθανότερο, σε εκλογές που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα».
Χαρακτηρίζει δε αναξιόπιστο τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι θεωρεί δεδομένη τη μη συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση.