
Λαγκάρντ και Κάρστενς οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς, ενώ αποκλείσθηκε λόγω ηλικίας ο Στάνλεϊ Φίσερ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικό, Αγκουστίν Κάρστενς, ενώ αποκλείσθηκε λόγω ηλικίας ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ.
Το ΔΝΤ «θα εξετάσει τις υποψηφιότητες του Αγκουστίν Κάρτσενς και της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ΔΝΤ ενέκρινε τις δύο αυτές υποψηφιότητες «σύμφωνα με την απόφαση που υιοθέτησε το διοικητικό του συμβούλιο στις 20 Μαΐου, η οποία καθορίζει με λεπτομέρειες την διαδικασία επιλογής του νέου γενικού διευθυντή», προστίθεται.
Ο 67χρονος Φίσερ αποκλείστηκε λόγω ηλικίας, αφού το όριο είναι τα 65 χρόνια.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι των 24 χωρών ή ομάδων χωρών, θα αποφασίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
