Πρώτη συνάντηση της «Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους» την Παρασκευή
Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας, θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας το πρωί της Παρασκευής. Πρόεδρος της επιτροπής είναι η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ το κύριο θέμα της πρώτης συνεδρίασης θα είναι διαδικαστικά ζητήματα, όπως ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και ο προγραμματισμός ενεργειών των συναρμόδιων Υπουργείων.
Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας, θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας το πρωί της Παρασκευής.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ το κύριο θέμα της πρώτης συνεδρίασης θα είναι διαδικαστικά ζητήματα, όπως ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και ο προγραμματισμός ενεργειών των συναρμόδιων Υπουργείων.
Η επιτροπή θα διερευνήσει τα θέματα που έθεσε υπόψη του Πρωθυπουργού με σχετικό υπόμνημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.
Μέλη της Επιτροπής από τη μεριά της Πολιτείας, εκτός της Υπουργού Παιδείας, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος, ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Βασίλειος Σουλιώτης και ο Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων, Ευάγγελος Γιαλεσάκης, ως Γραμματέας της Επιτροπής.
Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ως εκπρόσωποι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος, Βασίλειος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Μάρκος Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αμαλιάδα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες για τον ξυλοδαρμό έξω από γυμνάσιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442