Αποσύρεται το λανθασμένο ερώτημα στα Μαθηματικά των επαναληπτικών εξετάσεων
Ακυρώθηκε τελικά το λάθος θέμα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις επαναληπτικές εξετάσεις (Σάββατο, 4 Ιουνίου) της Δ' τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στα Μαθηματικά. Η λύση που εξετάζεται είναι αυτή της ανακατανομής των 5 μονάδων της ερώτησης Β5 στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, στα υπόλοιπα 4 ερωτήματα.
Ακυρώθηκε τελικά το λάθος θέμα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις επαναληπτικές εξετάσεις (Σάββατο, 4 Ιουνίου) της Δ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στα Μαθηματικά.
Η λύση που εξετάζεται είναι αυτή της ανακατανομής των 5 μονάδων της ερώτησης Β5 στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, στα υπόλοιπα 4 ερωτήματα.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι «στο Θέμα Β των εξετάσεων του περασμένου Σαββάτου, το ερώτημα Β5 είναι λανθασμένο. Το ζητούμενο ότι η συνάρτηση f είναι γνησίως αύξουσα στο πεδίο ορισμού της δεν είναι αληθές. Η συνάρτηση f είναι γνησίως αύξουσα σε καθένα από τα δύο διαστήματα, αλλά δεν είναι γνησίως αύξουσα στο πεδίο ορισμού της συνάρτησης f».
Η Εταιρεία είχε ζητήσει την απαλοιφή της ερώτησης Β5, από τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα